Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Sign in to follow this  
EMCE!

[FAQ] Skiny/Drop/Idle - CS:GO!

Recommended Posts

[FAQ] Skiny/Drop/Idle - CS:GO!

1. Czym różnią się skiny?

Różni się wyglądem zewnętrznym (broń bardziej zużyta - co przecież oczywiste - ma więcej zadrapań, rysek itd.), co przekłada się na cenę danego skina na rynku społeczności Steam. Mamy pięć takich poziomów:

fabrycznie nowy, lekko używany, przetestowany w boju, wysłużony, zaprawiony w walkach

2. Czy może mi wypaść każdy skin?

Nie, wypadają skiny przeważnie pospolite takie które nie maja większej wartości. Jeżeli chcemy mieć coś bardziej rzadkiego pozostaje otwieranie skrzynek, wymiana z innymi oraz Rynek.

3. Czy mogę zmienić nazwę broni?

Tak, wystarczy mam troszkę euro i kupujemy w głównym menu "Name Tag"

do.php?imgf=140899596330261.png

4.Chcę sprzedać skin do broni na rynku Steam, ale nie mogę. Jak uzyskać do niego pełny dostęp?

Warunkiem, który musisz spełnić, jest zakup gry w sklepie Steam, bądź innego produktu (może być to np. klucz do skrzynki CS:GO, który kupisz w menu głównym gry). Po tym czasie musisz odczekać pewien okres, po którym będziesz mógł w pełni korzystać z rynku. (chyba około 30 dni)

5. Ile skinów może mi wypaść jednego dnia, a ile w ciągu tygodnia?

Valve nałożyło limity na wypadanie broni (co ma logiczny sens). Limit dzienny wynosi ~3 (skiny lub skrzynki), natomiast tygodniowy ~6. Problem jest taki, że niestety, nie znamy dokładnego limitu wypadania skinów. Jeżeli ma się Bravo to wypada w ciągu tygodnia do 8 przedmiotów.

6. Gram od dłużnego czasu i nic nie wypadło!

Aby był drop dla Ciebie musisz grac na serwerze zabezpieczonym VAC, na którym jest więcej niż 6 graczy. Wypadanie przedmiotów jest losowe wiec staty nie maja na nie wpływu.

7. Kiedy zresetuje się limit dropu ? !

Na tej stronie mamy licznik do kolejnego reseru: Klik!

8. Co sa za serwery Idle?

Słowo idle w języku angielskim oznacza bezczynny lub nieaktywny. Wspomniane serwery pozwalają przebywać na nich bez jakiejkolwiek aktywności. A więc , możemy być afk i nie zostaniemy wyrzuceni. Każda rozgrywka trwa średnio od 5 do 10 minut. Po jej zakończeniu zostaje wyświetlona tabela wyników nastepnie serwer ponownie wczytuje tą samą mapę i automatycznie przydziela graczy do drużyn.

8. Do czego przydadzą nam się serwery Idle?

- Zwiększanie swoich szans na drop . "Grając" na serwerze płyną nam minuty do kolejnego drop'u lub też przedmioty wypadają nam gdy np. mamy zminimalizowana grę.

- Zdobycia wszystkich osiągnięć związanych z posługiwaniem się bronią.

do.php?imgf=140899673757921.png

9. Serwery Idle !?

Tutaj

9. Czy serwery Idle są legalne i steam nie zbanuje nam kont?

Za stanie AFK , na jakimkolwiek serwerze nie zostaniemy ukarani. Aby nie było nadużyć , Valve zabezpieczyło się nakładając limit o którym jest wspomniane wyżej. ( Około 6 skinów/skrzynek na tydzień)

Przy komplementowaniu faq korzystalem z kilku różnych poradników.