Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

BlaQ517

Plan działania 2021

Polecane posty

Cześć, trochę mnie nie było :/ Przeprowadziłem się i miałem sporo na glowie.

Z Waszej perspektywy nic tu się nie dzieję, ale deadpool działa ile może. Też do niedawna działałem tylko zawaliłem nie informując Was o niczym.

Teraz mało czasu i zawiesiłem prace nad tym serwisem, który miał rozkręcić sieć - długo by pisać o co z tym chodzi, zobaczycie jak będzie gotowe.

Nie kupuje teraz reklam dla serwerów bo chcemy zrobić bum ze wszystkim w jednym czasie.

Ogólnie rzecz biorąc na pewno będzie trzeba zrobić serwer cs go (może paintball mod?). Obecne do cs 1.6 na pewno zostaną tylko będzie trzeba zrobić je wielojęzycznymi żeby grali też zagraniczni.

Jak skończe ten projekt nie powinno być najmniejszego problemu z pozyskaniem graczy - polskich dla jasności :)

@DEADP00L pracuje nad mario, coś pięknego. Nieważne, że to w 1.6. Na pewno będą gracze.

Jeśli chodzi o forum to będzie nowy szablon, ale to nie teraz bo są ważniejsze rzeczy. Zresztą to nie takie hop bo trzeba by najpierw zaktualizować ips.

Szablon chcecie ciemy, prawda? Piszcie co Wam się podoba albo jakieś linki do ładnych stron. Będę to robił.

Dostalismy kilka ofert wymiany linkiem/logiem z serwisami o tematyce gier. Jak będzie czas to poodpisuje i to dopne. Jeśli znacie jakieś stronki, z którymi można by się wymienić to podajcie. 

Będzie też dolączał do nas serwer ts3. Widać, że już troche istnieje i ma użytkowników, więc czemu nie. Prawda?

Jak myślicie, jakie poustawiać nazwy serwerów żeby wchodziło więcej graczy.

Na pewno przenosimy nazwe sieci na koniec, ale nie wiem czy zostawiać na poczatku [PL] bo może być np. tak, że ktoś  posortuje po nazwie i będzie szukał pod "c" call of duty mod? Czy tak raczej nikt nie robi?

[PL] Call of Duty Mod 500 Polowania @ Cs-StaraSzkola.pl - wywalić to [PL]?

Mamy sporo rzeczy, ktorych nigdzie indziej nie ma. Co na pb i cod jest najlepsze? Co wspisać w nazwie żeby przyciągnąć graczy?

W ogóle, wszędzie teraz jest free vip. Może też zrobimy free vip. Mnie to razi, ale dzieciaki chyba to lubią.

Mile widziane wszelkie propozycje i uwagi. Jeśli coś już bylo gdzieś pisane, ale przeoczylm piszcie prszę tutaj proszę.

P.S.

Szkoda, że staraszkola.pl zajęte :( Zmiana na zupełnie inną to głupi pomysł, prawda?

Będę robił stronę glówna, na forum bedzie sie przechodzilo poprzez menu. 

Umieszczę tam jak najwięcej treści, opisy serwerów, o nas, może coś o counter strike itp.

Dobrze to wpłynie na pozycjonowanie bo daleko jesteśmy po wpisaniu "sieć serwerów cs".

Super by bylo jakby ktoś pomógł z tekstami. Czym więcej tym lepiej.

13 godzin temu, BlaQ517 napisał:

trzeba zrobić je wielojęzycznymi żeby grali też zagraniczni.

PL] Call of Duty Mod 500 Polowania @ Cs-StaraSzkola.pl - wywalić to [PL]?

To jak robimy :D? albo only PL jako polscy gracze, albo bez prefixu/sufixu/indexu aby zagraniczni gracze też mogli wyszukać? W dodatku w samej nazwie mamy polskie słowa STARA SZKOŁA - wątpię, żeby ktoś z zagranicy nie znając polskiego dobił się do takiego serwera a tym bardziej do polskiego forum :D. Albo nastawiamy się na graczy pl, dajemy sufix/prefix/index (zależy od układu) i zostawiamy nazwę sieci, albo nastawiamy się na mieszankę etniczną i usuwamy sufix/prefix/index, zmieniamy nazwę na jakąś krótką zwięzłą typu "4head" żeby była chwytliwa i  zrozumiała dla każdego. Co do samych prac nad forum? po zaktualizowaniu ipboarda jeżeli znajdę chwilę po 8h pracy i po 6h uczelni 😄 to mogę pomóc chociaż bardziej ogarniam back niż front. Co do różnych pomysłów - również mogę pomóc już nawet ich duża ilość została wprowadzona na to forum 😛

W ogóle, wszędzie teraz jest free vip. Może też zrobimy free vip. Mnie to razi, ale dzieciaki chyba to lubią.

Trzeba będzie wybadać rynek, aczkolwiek nikt nie powiedział na jakim modzie i wgl są te vipki sam bym celował w danie "pełnego pakietu dodatków" graczowi na określony czas typu tydzień, żeby wbił topke/poexpił/whatever i później założył blokadę na usługę, żeby ją kupił - bo przecież szkoda marnować czas wbijając wszystko od nowa 😄

Generalnie prawie nic nie zostało poruszone w poście prócz pobieżnych spraw organizacyjnych i spraw UX/UI. Myślę, że tutaj rozmowa nad tym wszystkim trwałaby dobry tydzień tylko musisz wziąć dupe w kroki i zorganizować jakieś spotkanko, czy coś. Zawsze możesz napisać do mnie na prv.

Moim zdaniem nie potrzebujemy mieć żadnego prefixu czy nawet forum/strony w nazwie serwera. Takie informacje można dodać na GameTrackerze w opisie, ponadto jak tylko gracze wejdą na serwer pojawi im się okienko MOTD w którym możemy umieścić takie informacje jak, nazwa sieci, link do naszej sieci serwerów.

Jest też opcja podmiany nazwy serwera ale tylko w tabeli wyników. Ja sam używam takiego pluginu na Mario MOD.

Oryginalna nazwa serwera to:  "SUPER MARIO BROS [STAGES 1-2]...", a samej tabeli wyników możemy ustawić co nam się tylko podoba.

10_20210331150148_1.png

Takie nazwy ustawiłem :

• PaintBall Klasy Skille 5 Broni @ 1000 FPS @ Cs-StaraSzkola.pl ★
  • Only de_dust2 @ 1000 FPS @ Cs-StaraSzkola.pl ★
  • Call of Duty Mod 500 Polowania 1000 FPS @ Cs-StaraSzkola.pl ★

Maksymalna długość to 64 znaki, więc mamy jeszcze wolne miejsce w nazwie dd2. Coś byście dodali/zmienili?

4 godziny temu, BlaQ517 napisał:

Takie nazwy ustawiłem :

• PaintBall Klasy Skille 5 Broni @ 1000 FPS @ Cs-StaraSzkola.pl ★
  • Only de_dust2 @ 1000 FPS @ Cs-StaraSzkola.pl ★
  • Call of Duty Mod 500 Polowania 1000 FPS @ Cs-StaraSzkola.pl ★

Maksymalna długość to 64 znaki, więc mamy jeszcze wolne miejsce w nazwie dd2. Coś byście dodali/zmienili?

Bez sensu dodawać wg mnie. Nazwa ma być latwa chwytliwa nieprzesadzona. Jest okej

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...