Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

brook1yn.

SKARGA ADMINISTRACJĘ I WŁAŚCICIELA JB

Polecane posty

Witam bardzo serdecznie użytkowników forum! Na wstępie chciałbym poruszyć temat serwera "JeailBreak" To co tam się wyprawia. Dostaję mnóstwo wiadomości na temat waszego serwera i niestety nie mogę pozostawić sobie tego od tak. Ja jako H@ szanuję każdego gracza i chcę jak najlepiej dla sieci jak i gracza.

1) Pierwsza akcja dotyczy szlugów: Fuzzy aka @Dragon Boss powiedz mi jedno czemu zamiast grać "Fair-Play" i dawać przykład nowym graczom to robisz coś takiego!? To nie jest pierwsza sytuacja, ze robisz takie akcje. Wbija sobie nowa osoba na serwer i co ma sobie myśleć? Nawet nic nie zrobi bo jak widzi takie coś to się odechciewa grać na takim serwerze.  Wiem, że grasz z swoją ekipą mogę tutaj wymieniać Użytkowników ale czy jest sens? Sam sobie odpowiedź na to pytanie.

Szlugi 10000.png

image.png

Kolejną rzeczą, która mnie zaintrygowała, jest stan konta serwerowego właściciela serwera. Po najechaniu na jego postać myszką, zauważyłem, że na jego koncie widnieje 1 000 000 szlugów. Jest to suma niewyobrażalnie duża, co oczywiście jest oczywistym znakiem, że waluta ta, została dodana sobie przez komendę. 

Można by było pomyśleć, że co w tym złego, natomiast waluta ta została co okazało się później, użyta przez niego do kupienia wartościowych skinów na serwerze i co najważniejsze, do stworzenia i ulepszenia gangu na maksymalny poziom, co powodowało kosmiczną przewagę nad innymi graczami (zwiększone obrażenia z każdego rodzaju broni o 2 razy, większa wytrzymałość na obrażenia przeciwnika, więcej zdrowia). Żeby nie było mało, to do tego gangu zostały dodane inne osoby z administracji, które posiadały przez to te same korzyści co on, przez co rozgrywka dla innych graczy takich jak ja jest kompletnie bezsensowna. To co również warto podkreślić to to, że cała reszta administracji ma dokładnie tyle samo "szlugów" ile właściciel.

2) Druga sytuacja dotyczy demka:  jbxd.dem

16:02:00 - Nadużywanie przez któregoś z członków administracji praw. 
17:39:07 - Robiąc bunt i uciekając do "GR" po broń żeby zabić prowadzącego. Obraca się i  traw w głowę z scouta no-scope "dziwna sytuacja" 
18:18:39  - Tutaj dziwna sytuacja, strzeliłeś nie w model a zabiłeś gracza "może to być spowodowane lagiem" 

3) Niedojrzałość i brak znajomości regulaminu administracji serwera 

Chwilę po zaistniałej, nieprzyjemnej sytuacji z właścicielem serwera, na serwer przybyło kilku graczy jak i kilku członków administracji serwera. Na samym początku zwróciłem uwagę na głos członków administracji, gdyż większość, jak nie wszyscy z nich brzmieli bardzo młodo. 

Zmieniła się mapa. Na serwerze było około 10 graczy, natomiast brak chętnych do drużyny strażników. Administracja zamiast wejść do CT, bawiła się komendami admina (amx_grab, amx_slap, itp.) w drużynie więźniów, przez co po czasie ludzie wyszli z serwera. 

Dostrzegłem również dużą faworyzacje między członkami administracji. Na zabawach mieli oni ze sobą sojusze, pomimo, że nie było wystarczającej ilości graczy na serwerze, aby mogli taki posiadać. Inna sytuacja - gdy jeden z adminów prowadził w drużynie CT, pozwalał on koledze (dokładniej opiekunowi serwera) omijać wszelkie przeszkody toru, gdy pozostali gracze musieli przejść go z ostrożnością i dokładnością.

Po tym nastąpiła ciekawa sytuacja, gdyż postanowiłem zapytać  prowadzącego admina o udzielenie odpowiedzi na temat regulaminu serwera dotyczącego maksymalnej ilości poleceń do odwołania na serwerze. Oczywiście jak się domyślałem, uzyskałem błędną odpowiedź. Można było wręcz powiedzieć, że admin zgadywał odpowiedź na moje pytanie, ponieważ jego każda odpowiedź różniła się od siebie. Z ciekawości zadałem to samo pytanie do obecnego OPIEKUNA serwera. Uzyskałem również złą odpowiedź, co pokazuje, że administracja serwera ma przyzwolenia na dawanie banów za łamanie regulaminu, a same go nie znają. Uważam, że jest to rzecz niedopuszczalna.

4) Wczoraj wbijąc na wasz serwer zauważyłem, że gracze buntując się nie mogą was zabić nie schodzi wam HP! Każdy sobie pomyśli ciekawe czemu? A już wyjaśniam administracja jak i sam właściciel potrafią sobie odpalić "G-mod" gdzie prowadzący jest tak prawdę mówiąc "Nie-śmiertelny" 
Więc wytłumacz mi @L-G1 oraz @Dragon Boss gdzie tutaj jest "Fair-Play"? Dużo do was wbija nowych graczy, a wy robicie coś takiego? To jest zachowanie dziecinne i nie da się tego zostawić od tak. Już nie wspomnę jak ktoś rzucił "Granata HE" to Fuzzy aka @Dragon Boss po najechaniu na niego myszką, dodał sobie HP wiadomo zamiast "Fair-Play" to nie bo jestem Właścicielem to mogę sobie pozwolić 

Wyjaśnić Ci co oznacza słowo "FAIR PLAY"
Fair Play to uczciwa i czysta rywalizacja, szacunek dla przeciwnika, umiejętność godnego świętowania własnych sukcesów, ale też honorowe znoszenie porażek

5) Notoryczna ilość "LAGÓW" na serwerze: Chłopaki macie tyle wgrane modeli i innych rzeczy, że po co to wam? To jest nie potrzebne i powinniście ogarnąć sobie serwer: bo dużo osób też się skarży na to, że nie da się grać albo przerywa wam mikrofon... Poprawcie całą paczkę jeżeli możecie. 

Na sam koniec: Czekam na wyjaśnienia w tym temacie @Dragon Boss twoje przede wszystkim i całej twojej ekipy. Nie pozwolę sobie na takie rzeczy które mają miejsce na twoim serwerze! Co za tym idzie reputacja o forum CS-STARASZKOŁA.PL! Ja wraz z ADMINISTRACJĄ WYŻEJ PODEJMIEMY KROKI CO Z WAMI ZROBIĆ! 

Czesc 

Ogólnie tak jako wlascicel serwera mam prawo dodać sobie ile chce szlugow, druga sprawa mam swój gangi ulepszony na max mam prawo do tego, kolejna sprawa nie odpalam sobie god moda tylko miałem stalowa głowę i betonowe ciało , paczkę ogarnę zredukuje ilość modeli na serwerze a btw może mam przez CS głos jak 14 latek, ale mam 16 lat pozdro

To może wypowiem się ja, gdyż jestem na serwerze dosyć często. 

1 godzinę temu, Dragon Boss napisał:

Ogólnie tak jako wlascicel serwera mam prawo dodać sobie ile chce szlugow, druga sprawa mam swój gangi ulepszony na max mam prawo do tego

Uważam, że jest to śmieszny argument. Postaw się w sytuacji gracza, który wbija na serwer pierwszy raz i musi on użerać się z graczami, którzy są w gangach ulepszonych na maksa, dzięki szlugom dodanym sobie komendą. Ci którzy nie grali na serwerze i nie wiedzą jak bardzo diametralnie ulepszenia gangów zmieniają przebieg rozgrywki to napisze tutaj kilka z nich: Zwiększone obrażenia o niemal 2 razy, zwiększony poziom zdrowia, zwiększona szansa na wyrzucenie broni przeciwnika.

1 godzinę temu, Dragon Boss napisał:

kolejna sprawa nie odpalam sobie god moda tylko miałem stalowa głowę i betonowe ciało

Nie jest prawdą to, że posiadałeś stalową głowę i betonowe ciało, gdyż takie sytuacje zdarzały się również na FreeDayu, po tym jak nieśmiertelność zeszła - a jak wiadomo, na FD nie można losować ruletki.

Post ten napisałem, aby uświadomić @Dragon Boss, że jego argumenty są bezsensowne, gdzie tak naprawdę wynikało to od razu z jego odpowiedzi. Podsumowując - śmiem twierdzić, że dowody, które przedstawił autor tego tematu, są niepodważalne, a odpowiedź właściciela serwera nic nie wniosła.

2 godziny temu, brook1yn. napisał:

Kolejną rzeczą, która mnie zaintrygowała, jest stan konta serwerowego właściciela serwera. Po najechaniu na jego postać myszką, zauważyłem, że na jego koncie widnieje 1 000 000 szlugów. Jest to suma niewyobrażalnie duża, co oczywiście jest oczywistym znakiem, że waluta ta, została dodana sobie przez komendę

To znaczy że jak mam swój serwer to nie mogę sobie dodać np "vipa" bez wysyłania sms? Po to mam serwer żeby korzystać i nie raz dodawałem sobie i innym przywileje na własnym serwerze np po to żeby je przetestować czy działają poprawnie. W sumie na nie swoim też.

Sprawa numer 2 bawienie się komendami amx_slap itp. nie raz siedzimy na komunikatorze głosowym discord i tego typu ze znajomymi i bardzo często zdaża się ze to własnie ich slapujemy, faktycznie z perspektywy gracza może wyglądać to inaczej.

3. Sugerujesz że nie mieli mutacji dziwiąc się że nie dołączyli do Strażników ale zgodzę się że to w interesie adminów jest żeby gracze grali na serwerze, bo bez graczy to po co im te uprawnienia. 

4. Tu też ci przyznam racje, nieśmiertelność to mało prawilne nawet jak na admina JB ale czasami trzeba troche potrollować :)

5. Nie grałem to nie wiem jak z pinginem.

I dziwi mnie fakt że jako administrator piszesz skargę na forum "Co za tym idzie reputacja o forum CS-STARASZKOŁA.PL! Ja wraz z ADMINISTRACJĄ WYŻEJ PODEJMIEMY KROKI CO Z WAMI ZROBIĆ! "  ale w sumie, tak samo bym zrobił, przynajmniej coś się dzieje na forum😄 

Więc tak...

Nie znam się na zasadach JailBreak byłem tam raptem 3 razy. 

Z tego co wyczytałem po wypowiedzi @brook1yn. oraz @Yūji Nishida wnioskuję że coś kłamiesz. Piszesz że jesteś właścicielem i masz prawo dawać sobie i innym co chcesz ? Troche nie fair w stosunku do innych powiedz mi @Dragon Boss jak Ty byś się czuł wbijając jako nowy gracz na serwer i tu takie coś? Jeżeli chcesz mieć serwer tylko dla kolegów to po co szukałeś sieci? Wiem że pisałeś do nie jednej o przyjęcie. Byłem za by dać Ci tutaj szansę stawiamy na nowych kreatywnych ludzi, lecz nie spodziewałem się takiego czegoś.

W takim przypadku myślę że będzie trzeba się pożegnać.

Ale wpadł mi do głowy pomysł, a raczej rozwiązanie na zasadzie zrobienia resetu na jailbreak i zaczęcie od nowa z grą fairPlay. ?

Jako właściciel owszem możesz dać vipa, czy tam kilka szlugow ale nie w tysiącach.... 

Musisz zachęcać ludzi do zostania na serwerze jeżeli chcesz osiągnąć sukces. 

Pozdrawiam. 

Mimo, że nie jestem z ekipy, poczułem się wywołany do tablicy jako naoczny świadek tym screenem, na którym widać rozdawnictwo szlugów, w którym brałem czynny udział według zaprezentowanego dowodu, tak więc zacznę od tego, że skarga jest w dużej mierze bezsensowna oraz nadmienię, że nie bronię ani nie atakuję, jednej jak i drugiej strony konfliktu, będzie to neutralna wypowiedź bardzo doświadczonego gracza jailbreak moda, zaczynajmy.

1) Właściciel niniejszego serwera jailbreak kryptonim "Ponczek" - dał mi 200 szlugów, to się zgadza i nie da się temu zaprzeczyć, lecz podejrzewam, że byłeś w tym momencie aktywny na serwerze oraz obejrzałeś demko, dlatego śmiem twierdzić, że zagiąłeś stan faktyczny zaistniałej sytuacji na potrzeby skargi, mówiąc kolokwialnie -poleciałeś w chuja. Właściciel dał mi szlugi do zaprezentowania buga w pluginie na /sklep a jak wiadomo, do skorzystania ze sklepu wymagana jest odpowiednia ilość waluty serwerowej. Kolejna sprawa dotyczy dodawania szlugów sobie jako właścicielowi (oraz między innymi technikowi bo takiego brakuje a ktoś musi pełnić tę funkcję) na swoim serwerze, powtórzę - na swoim serwerze. Paczka pluginów nie jest doskonała, ktoś musi testować funkcje wtyczek i szukać nieprawidłowości, a żeby tego dokonać, potrzebna jest niezliczona ilość szlugów, aby mieć dostęp do wszystkich funkcjonalności serwera, dodawanie członków gangu również wlicza się do sprawdzenia prawidłowości działania gangów. Powiecie pewnie "dlaczego nie może tego robić na serwerze testowym?", odpowiem krótko - kupcie mu taki skoro coś nie pasuje, nie każdy ma pieniądze (nawet śmieszne 20zł miesięcznie, zwłaszcza że chłopak ma dopiero 16 lat). Może jednak znajdziecie argument "dlaczego wystartował z niedopracowaną paczką?", nikt nie ma i nigdy nie miał dobrego jailbreak'a, za to wy mieliście czas na zapoznanie się z serwerem przed przyjęciem go na waszą sieć, więc też zawiniliście w swoich zobowiązaniach administratorskich ale możecie odkupić winy i pomóc w rozwoju serwera młodemu zamiast tylko krytykować niekonstruktywnie.

Następnie - reszta administracji ma tyle samo szlugów. Nie pomyślałeś o tym, że zostały one zakupione inną metodą niż sklepsms, co za tym idzie - omijając podatek VAT z SMS, dzięki czemu mogli kupić hurtowe ilości za dużo mniejsze kwoty, może jeszcze zajrzysz mu do portfela...

2) Jak widać nikt nawet nie pobrał demka do tej pory, więc ten punkt pominę skoro i tak nikogo to nie obchodzi.

3) Większość graczy tego moda jest młodocianymi odkąd pamiętam i jak widać nadal, wiele nie zmieniło się w tym kierunku, więc skąd brać dojrzałą administrację na taki serwer? To pytanie z gwiazdką pozostawiam otwarte do szerszej dyskusji.

Zabawę komendami oraz nadużywanie uprawnień wyjaśnił użytkownik @PimP517.

Piszesz, że gracze powychodzili z serwera a powodem tego, było nadużywanie uprawnień administracji? A może jednak Twoje notoryczne spamowanie pytaniami o regulamin na czacie było tym powodem. Byłem, widziałem pytania, sam również stwierdzasz, że odpowiedzi było kilka, pytań też nie było mało. Takie zachowanie, konkretnie opuszczanie serwera przez graczy z powodu stworzonej tam trzody pytaniami, które powinno załatwiać się na forum a nie na serwerze (jako administrator powinieneś o tym wiedzieć, nie popisałeś się), zadziałałeś właśnie na szkodę serwera a tym samym niekorzyść sieci, regulamin przewiduje wysokie kary za takie zachowania. Nie jestem zadowolony z tego, że administracja na to nie zareagowała, mam nadzieję, że wyciągną wnioski i następnym razem wlepią Tobie instant perm ban za efektywne spławianie, znaczącej dla rozwoju serwera, liczby graczy.

4) To wyjaśnił już sam właściciel. Betonowe ciało lub stalowa głowa z /sklep daje efekt nieśmiertelności.

Co do wypowiedzi @Yūji Nishida, sama nazwa trybu rundy wskazywała na to, że jest to wolny, nic nieznaczący "dzień" - "free day". Jakie to miało wtedy znaczenie, że ustawił sobie godmode, tylko tyle że runda potrwała chwilę dłużej.

5) Co do lagów - jak wspomniałem, ciężko o dobrą paczkę jailbreak moda a sam mod polega na tym, aby było dużo modeli, opcji etc... Wystarczy wejść na inne serwery tego typu i zobaczysz to samo lub więcej. Mam wystarczające podzespoły w komputerze, aby stwierdzić, że nie doświadczyłem większych spadków niż przewidywane w porównaniu do innych serwerów jailbreak. Jest schludnie, choć nasrane.

Podsumowując, popieram w większości wypowiedź @PimP517, chociaż coś się dzieje a napisałem to dla beki pozdrawiam xd

Po długim sprawdzaniu co się dzieje na serwerze, muszę niestety przyjąć skargę i się pożegnać z wami. 
Sami widzicie, że dużo jest zgłoszeń na was. Jedni mogą się nie zgodzić z skargą, inni na pewno się zgodzą bo widzą jaka była sytuacja na serwerze. 
Wiem, że to twój serwer i możesz sobie robić co chcesz, ale jak chcesz zachęcić graczy? Jak nie grasz fair play? Taki ktoś od razu wychodzi z serwera, a starzy gracze twoja ekipa zostaje. 

Pamiętaj na przyszłość "Pączek" jeżeli chcesz mieć pełen serwer graczy to bądź dla nich "fair-paly" a naprawdę dużo osiągniesz bo jesteś młodą osobą. Zresztą każdy Ciebie zna z innych sieci. 

Tyle w temacie. 

Gość
Temat jest zablokowany i nie można w nim pisać.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...